Θεμελίωση νέου κτιρίου ανήμερα της εορτής στον Αγιο Δημήτριο Αστόριας

click below for all the pictures

Ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Δημητρίου Αστόριας το πρωί της Πέμπτης είχε πλημμυρίσει από μαθητές του σχολείου, μέλη και στελέχη της κοινότητας, οι οποίοι παρακολούθησαν με ευλάβεια και κατάνυξη την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατήσαντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου.

Εψαλαν το τροπάριο του Αγίου Δημητρίου και ευχήθηκαν χρόνια πολλά στον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο για την ονομαστική του εορτή.

Αμέσως μετά συγκεντρώθηκαν στο οικόπεδο που βρίσκεται επί της 31ης Οδού και νοτιοανατολικά του Καθεδρικού Ναού και παρακολούθησαν την τελετή του αγιασμού και της θεμελίωσης του νέου εξαώροφου μικτής χρήσης κτιρίου που, όπως έχει γράψει ο «Εθνικός Κήρυκας» θα ανεγερθεί.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις παρέστη και ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, ο οποίος συνεχάρη τους ηγέτες και τα μέλη της κοινότητας για το πολυδιάστατο έργο και για τα εγκαίνια του Δημοτικού Σχολείου και του Κέντρου «Νίκος Α. Ανδριώτης».

Το σχολείο, όπως έγραψε ο «Εθνικός Κήρυξ», ανακαινίστηκε με τη δωρεά του ενός εκατομμυρίου δολαρίων που πρόσφερε ο Νίκος Α. Ανδριώτης και τα εγκαίνια τελέστηκαν την προηγούμενη Παρασκευή.

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραστεί στην τελετή των εγκαινίων. Ωστόσο, ξεναγήθηκε στο σχολείο το Σάββατο και έμεινε έκπληκτος από τις εργασίες που τελέστηκαν, καθώς επίσης και για τον χρόνο ρεκόρ που αυτές ολοκληρώθηκαν.