Παρουσία Ελπιδοφόρου και Δημητρίου γιόρτασε ο Αγιος Δημήτριος Αστόριας

Oct 25th, 2020

click below for all the pictures

Προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου και παρουσία του Αρχιεπισκόπου πρώην Αμερικής κ. Δημητρίου, πλήθους ιερέων αλλά και μεγάλου αριθμού πιστών -στα επιτρεπόμενα όρια των νέων υγειονομικών πρωτοκόλλων- γιόρτασε ο Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια την ονομαστήρια εορτή του, με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, το πρωί της Δευτέρας.

Παρά το γεγονός ότι επρόκειτο για καθημερινή, τα μέλη της Ενορίας -και όχι μόνο- δεν μπορούσαν να λείπουν από το εορταστικό τελετουργικό, προκειμένου να τιμήσουν την ιστορική κοινότητα αλλά και να προσευχηθούν στον Άγιο Δημήτριο.

Ο κ. Ελπιδοφόρος, ο οποίος έδωσε ευχές και κουράγιο στους ενορίτες, εν μέσω μιας πολύ δύσκολης υγειονομικής και κοινωνικής συγκυρίας, καλωσόρισε τον κ. Δημήτριο, ο οποίος παραβρέθηκε στη Θεία Λειτουργία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μετά την παραίτησή του από τον αρχιεπισκοπικό θρόνο, διατηρώντας, παράλληλα την επαφή του με το ποίμνιο.

«Μας αφήσατε μια πολύ σπουδαία παρακαταθήκη, Γέροντα. Βλέπετε τα τέκνα σας, οι περισσότεροι κληρικοί, είναι έργα των χειρών σας. Σας είμαστε ευγνώμονες που μας αφήσατε αυτήν την καταπληκτική γενιά των κληρικών και όλη την άλλη παρακαταθήκη σας και σας υποσχόμαστε να προσπαθήσουμε κι εμείς να φανούμε αντάξιοί σας. Να σας φυλάει ο Θεός ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολο περίοδο με αυτήν την αρρώστια, να σας φυλάει ο Θεός και να είστε το παράδειγμά σας», είπε ο κ. Ελπιδοφόρος.

Από την πλευρά του, ο κ. Δημήτριος ευχαρίστησε τον κ. Ελπιδοφόρο για τα θερμά του λόγια, ενώ του ευχήθηκε χρόνια πολλά για τη δική του ονομαστική εορτή, η οποία, βάσει του εορτολογίου είναι την επόμενη εβδομάδα.

«Ο,τι είμεθα και ό,τι κάνουμε είναι με την χάρη του Θεού. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα χωρίς τον λαό. Με τους ιερείς μας και τον λαό μας γίνονται τα έργα τα οποία γίνονται», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Δημήτριος.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας χειροτονήθηκε σε πρεσβύτερο ο διάκονος π. Δημήτριος Μπαλίδης, γιος του προέδρου της Κοινότητας του Ράι, Νικολάου Μπαλίδη.