Christmas Play 2019

Dec 20th, 2019

click below for all the pictures

Εντυπωσιακή και ενθουσιώδης ήταν η Χριστουγεννιάτικη συναυλία που παρουσίασαν οι μαθητές του Λυκείου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας το βράδυ της Παρασκευής, 20 Δεκεμβρίου 2019 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πέτρος Γ. Πατρίδης». Πρόκειται για μια από τις καθιερωμένες υπερπαραγωγές, η οποία έχει ως πρωταγωνιστές όλους τους μαθητές του σχολείου και η οποία παρέχει τη δυνατότητα στους μαθητές και τους δασκάλους να προβάλλουν το έργο τους και το πιο σημαντικό να μεταφέρουν το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων. Η εν λόγω συναυλία ήταν η τελευταία για τον διευθυντή του σχολείου, Δρα Αναστάσιο Κουλαρμάνη, καθώς από την 1η Ιανουαρίου 2020 θα αναλάβει τα άκρως απαιτητικά καθήκοντα του διευθυντή του Τμήματος Παιδείας της Αρχιεπισκοπής. Ήταν επίσης και η πρώτη συναυλία για το νέο πρόεδρο της σχολικής επιτροπής Φώτιο Παπαμιχαήλ. Ήταν επίσης η πρώτη μετά από δεκαετίες που ο επίτιμος πρόεδρος της κοινότητας Νίκος Ανδριώτης δεν είχε τις ίδιες ευθύνες που είχε μέχρι προ τεσσάρων περίπου μηνών με την ιδιότητά του ως προέδρου.

Τη συναυλία παρακολούθησε και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, ο οποίος συνεχάρη τους μαθητές, τους δασκάλους, τους γονείς και τους ιθύνοντες για το θεάρεστο έργο που επιτελούν για τη διατήρηση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού και μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι το σχολείο και η κοινότητα του Αγίου Δημητρίου Αστόριας αποτελούν υπόδειγμα. Ο επίτιμος πρόεδρος της κοινότητας Νίκος Ανδριώτης απαντώντας σε ερώτηση των «Αναμνήσεων σχετικά με τα αισθήματά του για τη συναυλία επεσήμανε: «Ετούτη τη φορά είμαι πιο ξεκούραστος και το απολαμβάνω πιο πολύ. Απολαμβάνω τους κόπους μας και αισθάνομαι ότι το μέλλον της ομογένειας είναι ευοίωνο. Όταν βλέπω αυτά τα μικρά παιδάκια, της δευτέρας δημοτικού να ερμηνεύουν με τέτοιο πάθος και αγάπη τα ελληνικά τους τραγούδια αισθάνομαι υπερήφανος. Το γεγονός ότι τα παιδιά μας μεγαλώνουν σε ένα ελληνικό περιβάλλον, δίπλα στην εκκλησία, με τη γλώσσα και τον πολιτισμό είναι υπεραρκετό και ικανό να με κάνει αισιόδοξο». «Οι κακόβουλοι, αυτοί που μόνο ξέρουν να γκρεμίζουν, δεν το έχουν πάρει ακόμη χαμπάρι ότι σ΄αυτόν τον γκρεμό που ετοιμάζουν θα γκρεμιστούν και οι ίδιοι. Αυτό το μήνυμα πρέπει να πάει προς όλες τις κατευθύνσεις», κατέληξε ο κ. Ανδριώτης.

Ο νέος πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Φώτιος Παπαμιχαήλ αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλουν για την αναβάθμιση του σχολείου και την εισαγωγή νέων προγραμμάτων και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι από τους κόλπους του σχολείου του αναδείχτηκε ο νέος διευθυντής παιδείας της Αρχιεπισκοπής. Εκτενή αναφορά έκανε και στην προσφορά του Νίκου Ανδριώτη και μεταξύ άλλων τόνισε ότι, αν και αυτή τη φορά δεν έχει άμεσα την ευθύνη, εντούτοις παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την πορεία του σχολείου και μάλιστα παρακολούθησε και τις πρόβες της εν λόγω παράστασης. Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας, π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος συνεχάρη τους πρωταγωνιστές της παράστασης και επεσήμανε ότι η φετινή συναυλία ήταν η πιο ενθουσιώδης. Ανέφερε επίσης ότι τα παιδιά μας εισήγαγαν στο πνεύμα των Χριστουγέννων και κάλεσε τους μαθητές, τους γονείς και τους δασκάλους να παρακολουθήσουν τις Θείες Λειτουργίες των Χριστουγέννων.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Εμμανουήλ Δρίστας συνεχάρη τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για την επιτυχημένη παράσταση και ευχήθηκε Καλά Χριστούγεννα και Χρόνια Πολλά. Η υποδιευθύντρια του σχολείου Ελένη Καραγιώργου, η οποία ανέλαβε και την παρουσίαση του προγράμματος συνεχάρη τους δασκάλους Philip Borisuck, Άννα Ντόγια, Nicole Dzieciol, Lauren Franchino, Βούλα Γαβαλά, Lisa Giacalone, Παναγιώτη Κανελλόπουλο, Ζωή Κουρτίδου, Χριστίνα Μακρίδου, Απόστολο Μαυρομάτη, Μερκούριο Μόσχοβις, Πέγγυ Σημάκου, Φύτο Στράτη, Χλόη Τσιάμη, Σταυρούλα Τσούτσα, τον μουσικό διευθυντή Ευάγγελο Χαζίρογλου και τον Σταύρο Τσιβιδάκη που έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στη διοργάνωση της παράστασης.

source www.anamniseis.net